11:45 / 06.11.2019.

Autor: HRT

Anesteziolog Nikola Bradić osvojio medicinski Oscar

-

-

Foto: - / -

Pobjednik International Medis Awardsa na području intenzivne medicine i anesteziologije je Nikola Bradić, dr. med., iz KB-a Dubrava.
Medicinski Oscar, titulu najboljeg anesteziologa u regiji, osvojio je hrvatski anesteziolog Nikola Bradić. Svečano proglašenje najboljih liječnika i farmaceuta međunarodnoga natječaja International Medis Awards 2019 održano je u Cankarjevu domu u Ljubljani. 

Pobjednik International Medis Awardsa na području intenzivne medicine i anesteziologije Nikola Bradić, dr. med., iz KB-a Dubrava u Zagrebu, dokazao je da su anestetici primjereniji za upotrebu kod kardiovaskularnih operacija. Uz ekipu međunarodnih suradnika dokazao je da nema razlike između komplikacija i smrtnosti kod ispitivanih bolesnika kod kojih su primijenjeni inhalacijski i intravenski anestetici, stoji u priopćenju nakon objave pobjednika.

- Istraživanja kao što su naša povezuju znanje i iskustvo stručnjaka s ovoga medicinskog područja i iz cijeloga svijeta i ponajprije poboljšavaju zdravstvenu obradu bolesnika, rekao je anesteziolog Nikola Bradić.

Ove godine na natječaj je pristiglo 207 istraživačkih radova iz devet država srednje i jugoistočne Europe i to u devet područja - farmaciji, intenzivnoj medicini i anesteziologiji, gastroenterologiji, ginekologiji, neurologiji, reumatologiji, oftalmologiji, pedijatriji, pulmologiji i alergologiji.

Osim istraživača iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, koji su svoje znanstvene radove objavili u afirmiranim međunarodnim publikacijama s faktorom utjecaja višim od 1,5, na natječaj su se ove godine prvi put prijavili istraživači iz Bugarske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!