Ante Letica o novom ratu obavještajnih zajednica SAD-a i Rusije

11.04.2023.

11:29

Autor: HRT/I.B.

Ante Letica

Ante Letica

Foto: HTV / HRT

Curenje povjerljivih informacija i vojnih dokumenata kao i analiza stanja na ukrajinskim bojišnicama od strane Američke administracije koja je došla u posjed Kremlja i dalje ostaje nejasno je li riječ o "namjernom" ili "slučajnom" propustu? No, sve upućuje na to da je riječ o novom ratu obavještajnih zajednica SAD-a i Rusije, odnosno njihovih tajnih službi. Više o tome u našem programu govorio je Ante Letica, bivši obavještajac.

- Da su zapravo Rusi došli u posjed tih dokumenata, odnosno tih podataka. Je li to bio nemar, neodgovornost onih koji su imali te podatke pa su ih neodgovorno dali na uvid ili je to zapravo ono što za je za Amerikance vrlo..., i zbog toga su u pravu, da se brinu da nisu Rusi penetrirali o obavještajno-sigurnosni sustav Amerike ili američkih saveznika. I to bi bilo nešto novo jer je cijelo vrijeme dosad Amerika bila u prednosti u odnosu na Ruse, posebno u Ukrajini, davali su Ukrajincima vrlo kvalitetne podatke na temelju kojih su oni planirali akcije koje su bile vrlo ubojite i vrlo loše za Ruse, istaknuo je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!