09:59 / 27.02.2018.

Autor: I.H./Hina

Ante Mrvica komunikator godine

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U splitskoj luci Ante Mrvica proveo je 27 godina, a o svojem je poslu kazao: Uvijek sam tvrdio da sam tu zbog putnika, a ne oni zbog mene, i da putnik treba točnu i pravovremenu informaciju.
Komunikator godine je Ante Mrvica, dobri duh splitske trajektne luke kojemu komunikacija nikada nije bila "tlaka" i sa svima je komunicirao jednostavno i izravno, objavila je Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ). Odlučilo je to petnaest članova stručnog žirija 11. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Ante Mrvica hrvatski je pomorac, sveučilišni profesor te koordinator Jadrolinije za plovno područje Splita i Dubrovnika, umirovljen krajem kolovoza 2017. Svoj je posao obavljao samozatajno, pa se tijekom njegove karijere o njemu nije mnogo znalo ni pisalo. S druge pak strane izvrstan je primjer kako iz pozicije koja je u službi građana, komunicirati u javnom interesu i za javnost, kazao je Krešimir Macan, predsjednik žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a.

Ta komunikacija, istaknuo je, treba biti pouzdana, jednostavna i izravna sa svima - od putnika do novinara. Mediji su, kaže, iznimno cijenili i njegovu dostupnost, upravo onakvu kakvu očekuju i od drugih ljudi na sličnim položajima.

Maja Gradišar Perotić, zamjenica predsjednika žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a, rekla je kako je nagrada za komunikatora godine u Mrvičinu slučaju nadišla njegovo djelovanje u 2017. godini. Iako se vezuje uz tu godinu, priznanje je za ukupnu karijeru. U kolektivnoj memoriji njegov će nam upečatljiv lik ostati urezan kako u najzahtjevnijim trenucima daje izjavu za televiziju, negdje na gatu s trajektom u pozadini. Ono što se nije moglo vidjeti jest da su ga na telefon mogli dobiti čak i putnici koji su kasnili na trajekt. Zbog toga su mu građani nadjenuli niz simpatičnih nadimaka, a najprepoznatljiviji je 'dobri duh splitske trajektne luke', istaknula je.

U splitskoj luci Ante Mrvica proveo je 27 godina, a o svojem je poslu kazao: Uvijek sam tvrdio da sam tu zbog putnika, a ne oni zbog mene, i da putnik treba točnu i pravovremenu informaciju.

U završnici izbora za prestižnu komunikacijsku titulu bili su i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, europarlamentarka Biljana Borzan, pukovnik Davor Turković te autori stranice Di su pare. Nagrada za komunikatora godine, koju je prošle godine dobila Hrvatska gorska služba spašavanja, Mrvici će biti uručena na svečanosti Grand PRixa HUOJ-a u petak, 16. ožujka, u hotelu Westin u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!