Štern o prodaji Ine: Pravo veta je bilo otrovna pilula

14.11.2022.

Zadnja izmjena 20:34

Autor: T.V./HRT/Hina

Davor Štern pred Antikorupcijskim vijećem

Davor Štern pred Antikorupcijskim vijećem

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

U Hrvatskom saboru održana je još jedna sjednica Antikorupcijskog vijeća oko stanja u Ini. Pred Vijećem su svjedočili bivši član Nadzornog odbora Ine Siniša Petrović i Davor Štern.

Predsjednik nacionalnog vijeća Nikola Grmoja još jednom je uputio poziv na saslušanje premijeru Andreju Plenkoviću, bivšem i sadašnjem ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću i Davoru Filipoviću, predsjedniku Nadzornog odbora Ine Damiru Mikuljanu te predsjedniku Hrvatske gospodarske komore Luki Buriloviću.

Sjednicu ste mogli pratiti ovdje: 

Pregled događaja s današnje sjednice Antikorupcijskog vijeća pogledajte u prilogu Mladena Sirovice: 

Svjedoči bivši član Nadzornog odbora Ine Siniša Petrović

Štern: Zatvaranje rafinerija u ovo vrijeme najveće enrgetske krize je velika greška

Štern: Pravo veta MOL-u je otrovna pilula

Štern: Pravo veta MOL-u je otrovna pilula

Foto: HTV / HRT

Štern: Posljedice ugovora pod koruptivnim odnosima se mogu poništiti, ali kupljene dionice se ne mogu poništiti

Prijedlog Hrvoja Zekanovića

Antikorupcijsko vijeće pozvat će na saslušanje Hrvoj Šipek i bivše premijere

Na prethodnoj sjednici prošloga tjedna saslušani su bivši predsjednik Nadzornog odbora INA-e Damir Vanđelić i bivši predstavnik radnika u Nadzornom odboru Božo Mikuš.

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća, mostovac Nikola Grmoja uoči sjednice je rekao kako većina pozvanih želi doći na Antikorupcijsko vijeće.

- Mi smo unatoč pokušajima vladajućih da zaustave saslušanja zapravo doveli do situacije da većina pozvanih želi doći na Antikorupcijsko vijeće tako da smo ovu sjednicu morali podijeliti na dva dijela jer smo imali četiri potvrde za dolazak. Danas će doći Siniša Petrović i Davor Štern, rekao je Grmoja.

Dodaje da pozivi ostalima vrijede i dalje.

- Pozivi svim ostalima koji nisu bili vrijede i dalje - premijeru Plenkoviću, bivšem ministru Ćoriću, sadašnjem ministru Filipoviću, Buriloviću, Mikuljanu i ostalima koji se nisu odazvali na prošlo saslušanje. Nadam se da ćemo i nakon ovog saslušanja dobiti nove informacije o tome kako je moguće da se dogodila ovakva pljačka u INA-i te jesu li povučeni neki potezi koji su naštetili interesima RH. Tu mislim na gašenje Rafinerije Sisak, istaknuo je Grmoja. 

Izjava predsjednika Antikorupcijskog vijeća Nikole Grmoje

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!