21:24 / 02.03.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Antonija Jozić kandidatkinja za županicu Požeško- slavonske županije

Antonija Jozić

Antonija Jozić

Foto: Višnja Ružojčić/Dnevnik/IMS / HRT

Lokalni su izbori sve bliže, pa stranke iz dana u dan predstavljaju kandidate za čelna mjesta lokalnih jedinica te njihove programe s kojima će krenuti u lov na birače. Tu su već otprije poznata lica, ali ima i nezavisnih, novih kandidata. 

Slavonski Brod izbori

Slavonski Brod izbori

Foto: Višnja Ružojčić/Dnevnik/IMS / HRT

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić HDZ -ova je kandidatkinja za županicu Požeško- slavonske županije. Predstavio ju je prvi čovjek stranke.

- Ona će biti jedna od tri žene kandidatkinje HDZ -a za županicu. To je po prvi puta u povijesti HDZ-a koliko su meni kolege kaz- ali da imamo čak tri kandidatkinje za županice, naglašava Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a.

- Ta podrška nije podrška samo sada to je podrška u protekle 4 godine. Velika podrška Vlade RH za sve ono što smo mi u našim jedinicama radili, govori Antonija Jozić, HDZ-ova kandidatkinja za požeško-slavonsku županicu.

Stranačku će potporu imati i Dragan Jelić, državni tajnik u Ministarstvu rada. HDZ ga u bitku za Slavonski Brod šalje drugi put.

- To je čovjek iza kojeg stoji konkretna postignuća za bolji i kvalitetniji život njegovih sugrađana u Slavonskom Brodu, naglašava Plenković.

Za isti cilj borit će se i nezavisna gradska vijećnica Slavica Lemaić. I ona želi biti gradonačelnica.

- Mislim da je Slavonski Brod prvi po zapošljavanju sinova, kćeri, punica i rodbine u gradskim poduzećima, govori Slavica Lemaić, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Slavonskog Broda.

Duspara kritike odbacuje. Peti će put u juriš na čelno mjesto grada. Jedan od najdugovječnijih gradonačelnika posljednjih tjedana puni novinske stupce jer su mu dvojica sinova među korisnicima gradskih demografskih mjera.

- Sve u skladu i sa zakonom i moralom. Ne smatram da bi moja djeca po nečem trebala biti izuzeta. Ustav garantira svima ista prava, istaknuo je Mirko Duspara, nezavisni kandidat za gradonačelnika Slavonskog Broda.

Pa će, kaže, mjere za pomoć mladima u rješavanju stambenog pitanja promicati i u kampanji. Za novi mandat sprema i nove projekte. Prioritet je Dom za starije i nemoćne.

Protukandidati ističu gospodarsku obnovu i bolje uvjete za obrazovanje mladih.

Dusparin partner u gradskom vijeću SDP kandidata još nije predstavio, a tko će kormilariti najvećim Brodom znat će se za tri mjeseca kad mu na lokalnim izborima građani odrede smjer.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!