Antonija Jozić županica, Željko Glavić gradonačelnik Požege

17.05.2021.

01:21

Autor: T.V./HRT/Hina

Kandidatkinja HDZ-a za zupanicu Pozesko-slavonske zupanije Antonija Jozic

Kandidatkinja HDZ-a za zupanicu Pozesko-slavonske zupanije Antonija Jozic

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Prema privremenim rezultatima Antonija Jozić (HDZ) nova je požeško-slavonska županica izabrana u prvom krugu s 58,59 posto glasova, a u prvom je krugu i Požega dobila gradonačelnika- Željka Glavića (HDZ) koji je osvojio 51,18 posto glasova.- Vjerujem da su birači prepoznali rezultate rada HDZ-a i mene kao gradonačelnice Pleternice. Zahvalna sam biračima na svakom glasu, to je jedna velika odgovornost i velika obaveza. Nastavit ću sada raditi za cijelu Požeško-slavonsku županiju kako bi ona ostvarila više, rekla je Antonija Jozić u nedjelju nakon izbora.

U borbi za županijsku Skupštinu HDZ je u koaliciji s HSU-om osvojio je 52,96 posto glasova, Koalicija Domovinski pokret i MOST 20,57 posto glasova i SDP 18,29 posto glasova.

U gradskom vijeću HDZ i HSU osvojili su 42,46 posto glasova, SDP 26,75 posto glasova, Domovinski pokret 12,58 posto glasova i MOST 12,25 posto glasova. Ostale liste osvojile su manje od po pet posto glasova.

- Ovo su izvanredni rezultati, kojima smo više nego zadovoljni. To je odgovor birača koji znači da povjerenje u HDZ nije izgubljeno, ali su traženi novi ljudi. U gradu će prije svega biti poboljšanje kvaliteta i učinkovitosti gradske uprave i komunalnih poduzeća kako bi na što bolji način služili građanima. Vodit ćemo računa o mladima da bi zaustavili odlazak i vratili one koji su već otišli. Ponudit ćemo još brži razvoj Požege nego što je to bio u protekle četiri godine, rekao je Željko Glavić (HDZ) novi gradonačelnik Požege, predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!