20:43 / 28.10.2018.

Autor: HRT

Antonija pisanjem daje snagu malenim borcima

-

-

Foto: - / -

Svojom slikovicom "Mali mak" malenim borcima Antonija želi uliti nadu.
Antonija Vuletić pobijedila je malignu bolest. Ta ju je borba potaknula i da napiše slikovnicu te tako pomogne drugoj teško bolesnoj djeci. Sutra u 19 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se i humanitarni koncert kako bi se roditeljima te djece omogućilo besplatno stanovanje u Zagrebu tijekom njihova liječenja.

Danas joj osmijeh ne silazi s lica, no Antonija Vuletić prošla je pakao. S devet godina dijagnosticiran joj je tumor na mozgu. Bilo joj je jako loše, imala je kaže - tolike strahove, velike temperature i povraćanja. Teške trenutke tijekom dugotrajnog liječenja i boravka u bolnici olakšavalo joj je pisanje. Svojom slikovicom "Mali mak" malenim borcima Antonija želi uliti nadu. Antonija djeluje i u udruzi "Ljubav na djelu", koju je osnovala njezina majka Ljiljana. "Mi smo svi mali borci. Borimo se za svoj život, da pobjedimo i onda smo sretni i jači - kao supermeni", kaže.

Godišnje je više od 50 novooboljele djece, a njihovo liječenje traje dvije godine. Stotine obitelji prođu kroz odjel - od kojih samo polovina ima mogućnost smještaja. Antonija ima još mnogo priča koje bi ispričala, a samo za nas otkrila je kako glavni lik sljedeće priče zvati - Tonkica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!