Antunović priznao da je od Bandića tražio usluge

22.11.2021.

12:16

Autor: Dnevnik/IMS/HTV/Hina

Zdenko Antunović

Zdenko Antunović

Foto: Dnevnik / HTV

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje u aferi "Agram". Na početku ročišta bivši tajnik Zagrebačkog sportskog saveza Zdenko Antunović priznao je kaznena djela koja mu se stavljaju na teret - da je od pokojnog gradonačelnika Bandića tražio zapošljavanje Dijane Muhović te da je službenim automobilom Grada Zagreba s obitelji privatno otputovao u Njemačku, što mu je također odobrio Milan Bandić.- Priznajem djelo, žao mi je što se to dogodilo i spreman sam vratiti 2000 kuna koje mi se stavljaju na teret, kazao je Zdenko Antunović.


Obranu je iznio i bivši direktor ZET-a Ivan Tolić koji je zanijekao optužbe koje mu se stavljaju na teret.


Uz Antunovića i Tolića, obranu je prije iznio suvlasnik tvrtke C.I.O.S. Petar Pripuz koji je nakon smrti bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića postao prvooptuženi u aferi "Agram".


Pripuz je odbacio optužbe za trgovanje utjecajem, naglasivši da nije iskorištavao dugogodišnje poznanstvo s Milanom Bandićem i bivšim direktorom Zagrebačkog holdinga Slobodanom Ljubičićem radi dobivanja poslova s tim gradskim poduzećem.


Optužnicu protiv Pripuza, pokojnog zagrebačkog gradonačelnika i 15 njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi "Agram" USKOK je sudu predao sredinom prosinca 2015.

Sedam točaka optužnice za nezakonitosti na štetu Grada sud je potvrdio u ožujku 2018., a tri točke vezane uz zbrinjavanje otpada tada su vraćene tužiteljstvu na doradu te su potvrđene tek krajem listopada 2019.

Na raspravi početkom ožujka postupak protiv Bandića obustavljen je budući da je zagrebački gradonačelnik preminuo 28. veljače 2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!