Anušić: U Osijeku popunjeni kapaciteti 80%, u Našicama 70%

10.12.2020.

11:46

Autor: Dnevnik/IMS/M.M./S.M./HRT

Ilustracija (Goran Stanzl/PIXSELL)

Ilustracija (Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 837 uzoraka od kojih je 371 nalaz bio pozitivan.
Osječko-baranjski župan, Ivan Anušić, kazao je u središnjem Dnevniku HTV-a kako se nada da će pad broja zaraženih u njegovoj županiji, doći s vremenom. Smatra da su sadašnji zaraženi to postali prije možda 10-15 dana, kada postojeće mjere nisu bile toliko snažne. - Neke mjere koje su donijete na razini Osječko-baranjske županije već su pokazale rezultate, a to je manji broj zaraženih. Osječko-baranjska županija je negdje u sredini po broju zaraženih u odnosu na broj stanovnika. Trudimo se da taj broj bude još manji, dodaje.   

➡️ Sve o koronavirusu 

U kliničkom bolničkom centru u Osijeku je popunjenost kapaciteta od 80%, a 70% je popunjena bolnica u Našicama koja je postala covid bolnica.

- Zadnja opcija je otvaranje dvorane. Ako to bude bilo potrebno i to ćemo napraviti. Sustav je stabilan. Na respiratoru su trenutačno 54 pacijenta. Hospitalizirane su 254 osobe, dodaje. Naglašava da su sve službe angažirane  u doba epidemije bile spremne, spremne  su i sada, a bit će i ubuduće te se svima zahvaljuje na požrtvovnom radu.

Najveći broj zaraženih u Osječko-baranjskoj županiji od početka epidemije

U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 837 uzoraka od kojih je 371 nalaz bio pozitivan. To je najveći broj zaraženih u toj županiji od početka epidemije.

Najviše novopozitivnih na koronavirus je na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (153).

Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 263 osobe oboljele od bolesti COVID-19, i to 199 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 54 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 64 pacijenta s tim oboljenjem.

U posljednja 24 sata preminulo je osam osoba. Najstarija preminula osoba rođena je 1937., a najmlađa 1991. godine, a uz COVID-19 svi su imali i druge komorbiditete. U samoizolaciji se nalazi ukupno 2.713 osoba.

Policija je provela 25 provjera osoba u samoizolaciji. U 24 samoinicijativne provjere sve osobe zatečene su na prijavljenoj adresi, a prilikom provjere jedne dojave građana utvrdili su kršenje te mjere (u Osijeku). Policijski službenici obavili su i 63 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!