07:37 / 02.10.2019.

Autor: D.M./HRT

Apel obitelji šibenskog kapetana

-

-

Foto: - / -

Obitelj Dine Miškića napominje kako oni nisu javne osobe nego žrtve strašne tragedije. Apeliraju na medije da objavljuju isključivo službene i provjerene informacije.
Obitelj Dine Miškića, hrvatskog kapetana s francuskog broda koji je prošli tjedan potonuo u teritorijalnim vodama Martiniquea, apelirala je na medije da objavljuju isključivo službene i provjerene informacije o potrazi za nestalim pomorcima. Napominju da oni nisu javne osobe nego žrtve strašne tragedije.

- Grlić-Radman: Sudbina kapetana Miškića i dalje nepoznata

U interesu cijele obitelji, kao i same potrage, mole predstavnike medija da izbjegnu senzacionalistički pristup pri izvještavanju. Naime, u posljednja 72 sata članovi uže i šire obitelji primili su na desetke medijskih upita, poziva pa i "nenajavljenih posjeta". Time je stvoren dodatan psihološki pritisak na cijelu obitelj u iščekivanju informacija o potrazi za nestalima na Atlantiku.

Do sada su pronađena tijela trojice stradalih od 14 članova posade tegljača, trojica su spašena, za njih osam još se traga. Zasad se ne zna sudbina šibenskog kapetana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!