Aplikacija Enter Croatia sada dostupna na ukrajinskom jeziku i ćirilici

13.03.2022.

16:48

Autor: HRT/IMS/V.G.

Izbjeglice iz Ukrajine

Izbjeglice iz Ukrajine

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Ministarstvo unutarnjih poslova ažuriralo je aplikaciju "Enter Croatia" koja je sada dostupna i na ukrajinskom jeziku i ćiriličnom pismu. Time se raseljenim osobama iz Ukrajine omogućuje da unaprijed dostave svoje podatke kako bi brže ušle u našu zemlju. 

Nudi im se zdravstvena i socijalna pomoć, mogućnost rada, školovanje, a kako bi ostvarili svoja prava, važno je da se prijave mjerodavnim institucijama.

- Mi smo organizirali mogućnosti popunjavanja web obrazaca i u prihvatnim smještajima, znači za sve osobe koje nemaju već organizirani smještaj to mogu sve učiniti u prihvatnim smještajima, a oni koji imaju organiziran smještaj u nekim od gradova slobodno idu na adresu prebivališta i potom se jave u Crveni križ po pitanju psihosocijalne podrške i drugih stvari koje trebaju obaviti po toj liniji, ali isto tako u najbližu policijsku postaju po mjestu stanovanja gdje će pokrenuti proces dobivanja zaštite, rekao je Tomislav Marević, voditelj Operativne skupine i načelnik sektora za koordinaciju i pripravnost civilne zaštite.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!