11:36 / 02.12.2019.

Autor: HRT

Aplikacija Start za brže i jeftinije pokretanje poslova

-

-

Foto: - / -

Danas je pokrenuta aplikacija Start. Prema riječima ministra gospodarstva, riječ je o informacijskom sustavu koji je umrežio 8 institucija, uključujući bankarski sustav.
Danas je pokrenuta aplikacija Start. Prema riječima ministra gospodarstva, riječ je o informacijskom sustavu koji je umrežio 8 institucija, uključujući bankarski sustav, a omogućit će jednostavnije, brže i jeftinije pokretanje poslova.

Digitalni sustav povezuje postojeće registre, baze podataka i postupke u jednu uslugu kako bi se olakšao ulazak u svijet poduzetništva.

- ovdje više nema odlaska na šalter, ovdje više nema obilaska ureda, ovdje više nema neposrednog kontakta sa službenicima i dužnosnicima, sve se automatiziralo, sve se digitaliziralo i to je naš doprinos odnosno iskorak prema smanjivanju uz pojednostavljenje procesa, smanjivanju eventualnih inicijalnih koruptivnih radnji koje bi se mogle dogoditi u trenutku kada se želi pokrenuti poslovanje, rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!