Aris Zlodre kandidat DP-a, HDS-a, HSP-a i HS-a za gradonačelnika Splita

04.06.2022.

17:58

Autor: T.V./HRT/Hina

Split

Split

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Domovinski pokret (DP), Hrvatska demokršćanska stranka (HDS), Hrvatska stranka prava (HSP) i Hrvatski suverenisti (HS) najavili su u subotu zajednički nastup na prijevremenim izborima u Splitu, a kandidat za gradonačelnika bit će im Aris Zlodre.

- Naš je kandidat za gradonačelnika Aris Zlodre, Splićanin koji se dokazao i kao kotarski vijećnik i kao uspješni poduzetnik i kao obiteljski čovjek. Njega i njegov tim podržavamo svim srcem, nastupajući pod sloganom "Pokrenimo Split zajedno", navodi se u zajedničkom propćenju četiriju stranaka.

Obraćaju se, kažu, "svim stanovnicima Splita koji dišu domoljubno" uz poruku kako će uvijek braniti hrvatski identitet Splita te neće zaboraviti branitelje.

- Nećemo pokleknuti pred agresijom rodne ideologije. Branit ćemo kršćanske vrijednosti na kojima počiva naša kultura, poručili su iz DP-a, HDS-a, HSP-a i HS-a.

- Zauzimat će se, ističu, za ravnomjeran razvoj svih dijelova grada. "Sve dobro što je zapelo zbog neučinkovitosti dosadašnje vlasti pokrenut ćemo i ostvariti: u infrastrukturi, urbanizmu, energetici, turizmu, prometu, poručili su.

Navode kako su im u fokusu mlade obitelji koje nemaju stan i koje su zabrinute hoće li upisati djecu u vrtić, te da ne žele grad koji umire nego koji napreduje i razvija se.

- "Želimo grad koji se brine za svoje starije građane i one s posebnim potrebama. Želimo služiti građanima Grada Splita na pristojan i miroljubiv način, ne unoseći nove podjele i svađe među ljude, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!