15:08 / 28.03.2019.

Autor: HRT

Atiemwen pušten na slobodu, oglasio se Dinamo

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Policija je potvrdila da je provela kriminalističko istraživanje nad "23-godišnjim nigerijskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanja".
Napadač zagrebačkog Dinama Iyayi Atiemwen pušten je na slobodu nakon što ga je policija privela zbog sumnji da je silovao djevojku, a o cijelom slučaju oglasio se i klub.

"Možemo potvrditi kako se naš igrač Atiemwen u srijedu odazvao na obavijesni razgovor nakon čega je zadržan od strane pritvorskog nadzornika. Tijekom današnjeg dana su nadležna pravosudna tijela odlučila kako nema potrebe za daljnjim pritvorom te su ga pustili da se brani sa slobode", poručili su iz Dinama na upit HINA-e.

Iz redova hrvatskog prvaka još jednom su naglasili kako klub ima nultu stopu tolerancije na svaki oblik nasilja.

"GNK Dinamo još jednom naglašava nultu stopu tolerancije na svaki oblik nasilja. Klub će i dalje pratiti postupanje nadležnih tijela i postupiti u skladu s utvrđenim činjenicama, vodeći se pri tome pravnim institutom presumpcije nevinosti," naglasili su iz Maksimira.

Iz policije su potvrdili kako su proveli kriminalističko istraživanje nad "23-godišnjim nigerijskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanja".

"S obzirom da se radi o kaznenom djelu protiv spolne slobode, a sve u svrhu zaštite prava i dostojanstva žrtve, odnosno sekundarne viktimizacije", u policiji sz kazali kako ne mogu iznositi detalje tog događaja.

Dodali su da je po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!