08:12 / 07.09.2019.

Autor: D.M./HRT

ATJ Lučko obilježio 29. obljetnicu osnivanja

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Najelitnija postrojba hrvatske policije i prva borbena postrojba Republike Hrvatske obilježava 29. obljetnicu osnutka.
Osnovana je prije 29 godina, na početku Domovinskog rata. U to vrijeme bila je naša prva organizirana postrojba, a danas je najelitnija jedinica Hrvatske policije posebno uvježbana za rješavanje kriznih situacija. Antiteroristička jedinica Lučko svečano obilježava 29. obljetnicu.Na svečanom obilježavanju sudjelovali su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina. Nakon svečanog postrojavanja položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen-obilježja.

U emisiji HRT-a Tema dana o samozatajnim junacima, specijalcima, pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko, posebno uvježbanim za rješavanje i najsloženijih kriznih situacija, govorili su Mate Bilobrk, zapovjednik ATJ-a Lučko, i Darko Lutring, predsjednik Udruge ratnih pripadnika ATJ-a Lučko 1990. Također bilo je razgovora i o problemu terorizma o čemu je uz Bilobrka i Lutringa govorio i Oliver Zorić, glavni voditelj za protuterorizam, koordinaciju i međunarodnu suradnju ATJ Lučko.

ATJ Lučko rođendan je obilježio i pokaznom vježbom te obilaskom Tehničko-taktičkog zbora. Sposobni su za suočavanje s najtežim oblicima terorizma i kriminala. Kad se nešto čini nemogućim - preuzimaju rizik i odgovornost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!