13:09 / 12.04.2021.

Autor: Hina/HRT/D.S.

Austrijanac i Slovenka prijavljeni zbog krivotvorenih PCR testova

Ilustracija, pregled putnika koji ulaze u Hrvatsku.

Ilustracija, pregled putnika koji ulaze u Hrvatsku.

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Djelatnici bujske i pulske policije prijavili su tijekom vikenda Slovenku i Austrijanca koji su na graničnom prijelazu i zračnoj luci predočili krivotvorene nalaze PCR testova. 

Prvi slučaj zabilježen je u petak oko 20:25 sati kada su na granični prijelaz Kaštel automobilom slovenske registracije došli 36-godišnji slovenski državljanin i 36-godišnja suputnica.


Muškarac je prilikom kontrole policajcima dao na uvid nalaze PCR testa, a provjerom je utvrđeno da je nalaz slovenske državljanke krivotvoren pa je kazneno prijavljena.Drugi slučaj dogodio se u nedjelju oko 20:20 sati u Zračnoj luci Pula kada je policija uhitila austrijskog državljanina (36) zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela krivotvorenja isprave.


Sumnjiče ga da je u dva navrata, 18. veljače i 4. ožujka u Zračnoj luci Pula prilikom prelaska graničnog prijelaza predočio krivotvorene nalaze PCR testova. 

Protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!