12:53 / 08.02.2018.

Autor: HRT

Autobusi opet voze - Butković: Nije sve u matematici

Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Novinari su ga prije sjednice Vlade pitali hoće li novonastalu situaciju s autobusnim prijevoznikom platiti porezni obveznici Butković je rekao kako se u cijeloj situaciji mora vidjeti koje je rješenje.
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je kako se u ovom trenutku još ne zna kakvo će se rješenje naći s Panturistom, osječkom prijevozničkom tvrtkom koja je početkom ovoga tjedna ukinula 72 autobusne linije u Slavoniji i Baranji, ali i naglasio kako je bitno da sada autobusi opet voze.

Novinari su ga prije sjednice Vlade pitali hoće li novonastalu situaciju s autobusnim prijevoznikom platiti porezni obveznici Butković je rekao kako se u cijeloj situaciji mora vidjeti koje je rješenje. U ovom trenutku razgovarali smo s prijevoznikom koji vrši djelatnost prijevoza linija na tom području, zajedno sa županom, znači kod premijera i oni će danas normalno uspostaviti liniju, otvorit ćemo razgovore i vidjet ćemo što je rješenje u toj cijeloj situaciji. Još ne znamo u ovom trenutku kakvo će se rješenje naći, bitno je da oni voze i zaista nije u redu da se samo preko noći linije zaustave i da se ne vozi. Znači, postoje linije koje su redovne, koje su na neki način definirane i u tom smislu ne možemo dozvoliti da nam netko preko noći ne vozi ljude na tom području, dodao je.

Istaknuo je kako tu nema koncesija, već je riječ o usklađivanju linija koje ide preko Gospodarske komore, a priprema se u Ministarstvu prometa, pa je iz tog razloga i pozvan prijevoznik da nastavi prijevoz i da radi kao do sada. Razumijem da netko nema računice ili matematike, ali nije sve u matematici, rekao je Butković. Upitan je li realno da u svako selo dođe autobusna linija, ministar ističe kako je to dosta kompleksan problem. Preko Ministarstva znanosti i tehnologije sufinancira se prijevoz učenika i studenata i osnovnoškolaca i to je u redu, ali sad to treba vidjeti da li se možda taj linijski promet i taj subvencionirani poklope u jedan. To su stvari koje moramo razmotriti, istaknuo je.

Podsjetimo, Panturist je u ponedjeljak zbog nerentabilnosti odlučio ukinuti 72 autobusne linije, ali su nakon velikih problema s odlaskom radnika na posao, ali i djece u škole, linije nakon dva dana obustave jutros vraćene.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!