Autocesta Zagreb-Sisak treba biti dovršena 2024.

03.08.2022.

12:36

Autor: HTV/

Obilazak radova na dovrsetku autoceste Zagreb - Sisak,

Obilazak radova na dovrsetku autoceste Zagreb - Sisak,

Foto: Nikola Cutuk / Pixsell

Radovi na autocesti Zagreb-Sisak trebali bi biti završeni u proljeće 2024. Rekao je to sisačko-moslavački župan Ivan Celjak koji je obišao gradilište. Jedan je to od najvećih infrastrukturnih projekata u županiji, koji tamošnji stanovnici već dugo iščekuju.


- Svi prethodni radovi koji su trebali biti  odrađeni, izmještanje instalacija, arheološki istražni radovi, sječa šuma i to odrađeni su . Nadamo se da će se i radovi završiti u planiranom roku, rekao je koordinator izgradnje u Hrvatskim autocestama Josip Draženović. 


Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak istaknuo je prilikom obilaska radova važnost završetka te autoceste. Obišao je radove kod Žažine, na području općine Lekenik. 


- Završetkom tog cjelovitog projekta Sisak će napokon dobiti ulazak u grad sa zagrebačke strane kakav Siščani zaslužuju. Dovršetkom autoceste do Siska, Sisak i Petrinja postaju predgrađe Zagreba, izjavio je župan Celjak. 


Radovi na izgradnji dionice autoceste A11 od Lekenika do Siska dugoj 10,9 km teku predviđenom dinamikom. Na trasi autoceste gradi se šest putnih prijelaza s nadvožnjacima i drugom infrastrukturom.  Ukupna vrijednost radova je nešto više od 281 milijun kuna, a uz stručni nadzor gotovo četiri milijuna kuna. Na trasi se gradi nasip, a dobrom se dinamikom odvijaju i radovi na nadvožnjacima Petrovec, Sela i Greda. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!