Autoklub Siget: Nemamo nikakvih saznanja oko Damira Škare

05.09.2019.

11:14

Autor: HRT

default error photo
Autoklub Siget u četvrtak je priopćio da nema nikakvih saznanja oko svog predsjednika, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i boksača Damira Škare koji je jučer ujutro uhićen.
Autoklub Siget u četvrtak je priopćio da nema nikakvih saznanja oko svog predsjednika, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i boksača Damira Škare koji je jučer ujutro uhićen slijedom prijave za silovanje zaposlenice tom autoklubu.

Autoklub Siget upućuje da se o toj temi kontaktiraju nadležne državne institucije, ali hvali Škarine menadžerske i poslovne sposobnosti.

- Damir Škaro na čelo Autokluba Siget čiji je predsjednik i danas, dolazi 2004. Za predsjednika je jednoglasno izabran na izbornoj Skupštini. Njegova je funkcija volonterska, a profesionalno se radi o osobi visokih managerskih sposobnosti, čiji je doprinos razvoju i rezultatima Autokluba Siget nedvojben, navodi taj autoklub u priopćenju koje su objavili mediji.

Kažu da su oni danas najveći autoklub u Hrvatskoj kojeg odlikuje najviša razina kvalitete i usluge, o čemu svjedoči više od 35.000 članova i više od 100.000 korisnika usluga.

- Nemamo nikakvih saznanja o informacijama vezanim za Damira Škaru, objavljenim u medijima, te molimo da o ovoj temi kontaktirate nadležne državne institucije, stoji u priopćenju Autokluba Siget.

Damir Škaro uhićen je u srijedu ujutro slijedom prijave za silovanje zaposlenice u Autoklubu Siget, gdje je on predsjednik. Zagrebačka odvjetnica Morana Rabar rekla je Hini da je Škaru prijavila liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Rabar kaže da je ona u tom slučaju angažirana kao pomoć žrtvi i Državnom odvjetništvu od kojeg očekuje da će kazneno goniti Škaru jer je riječ o kaznenom djelu.

U zagrebačkoj policiji nisu željeli govoriti o tom slučaju niti su htjeli potvrditi da je itko uhićen zbog silovanja, uz objašnjenje da se takvi podaci ne iznose u javnost zbog zaštite žrtve.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!