Autom teško ozlijedio maloljetnika na 'zebri', čeka ga kaznena prijava

23.12.2022.

11:59

Autor: HINA/HRT/A.S.

U prosincu teško ozlijedio maloljetnika

U prosincu teško ozlijedio maloljetnika

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Nakon što im je iz bolnice dojavljeno kako je teške ozljede pretrpio maloljetnik na kojega je početkom prosinca kod Čakovca, dok je preko 'zebre' prelazio cestu, autom naletio 60-godišnjak, međimurska policija tog će vozača kazneno prijaviti zbog izazivanja prometne nesreće.


Iz policije su u petak naveli kako su iz Županijske bolnice Čakovec zaprimili prijavu iz koje je razvidno da je maloljetni pješak teško ozlijeđen u prometnoj nesreći 2. prosinca u Zebanec Selu.

Podsjećaju kako se nesreća dogodila nešto poslije 6 sati ujutro kada se vozač VW Pola obilježenom pješačkom prijelazu, na kojem nema semafora, zbog prebrze vožnje nije približio tako da bi se mogao zaustaviti i propustiti pješaka, koji je već bio stupio na prijelaz.

Pritom je automobilom udario u maloljetnika, koji je odbačen na nogostup.

Hitna pomoć prevezla ga je u čakovečku bolnicu, gdje je naknadno utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Protiv 60-godišnjeg vozača s područja Murskog Središća policija će podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

I ovom prilikom upozoravaju vozače kako su - nailaskom na obilježeni pješački prijelaz na kojem se prometom ne upravlja uređajima za davanje prometnih svjetala, ni znacima ovlaštene osobe - dužni voziti sigurnom brzinom tako da ne ugrožavaju pješake, odnosno tako da se mogu zaustaviti kako bi propustili pješake koji su već stupili na prijelaz.

Dodatna obazrivost i povećana pažnja vozača, ističu u policiji, nužna je u uvjetima smanjene vidljivosti, posebice u jutarnjim i večernjim satima te kada su nastupili nepovoljni vremenski uvjeti (kiša, magla, snijeg).

Pješake pak upozoravaju kako su dužni prije stupanja na pješačke prijelaze, obratiti pažnju na udaljenost i brzinu vozila koja im se približavaju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!