Automatske puške i streljivo pronađeni kod trojice na sinjskom području

25.01.2023.

12:39

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Pretragama prostorija koje koriste na sinjskom području policija je kod trojice muškaraca pronašla više automatskih pušaka, drugog oružja i streljiva, pa ih kazneno tereti za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je kako je kod 77-godišnjaka pronašla dvije automatske puške sa sedam spremnika, 752 komada vojnog streljiva, tri tromblonska streljiva, poluautomatsku pušku s pripadajućom cijevi i bajunetom.

Našli su mu i lovačku pušku s dvije skraćene cijevi, 70 komada lovačkog streljiva, dvije kubure te 42 komada pištoljskog streljiva.

Pod kriminalističkom istragom našao se i 64-godišnjak kod kojega je pronađena automatska puška s osam spremnika, cijev avionskog mitraljeza, četiri spremnika za strojnice, više komada streljiva te dijelovi automatske puške.

Policija je 54-godišnjaku pak oduzela poluautomatsku, lovačku i zračnu pušku te različito streljivo, a prekršajno ga goni i zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Iz policije još jednom građanima skreću pozornost na akciju "Manje oružja, manje tragedija" te apeliraju na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje te eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Napominju im da naoružanje u policijske postaje ne donose sami, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj telefona 192, nakon čega će policajci u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!