18:48 / 09.12.2019.

Autor: P.F./T.V./HRT

Automobil upao u rupu koja se otvorila na cesti u Zagrebu

Foto: Predrag Furdin

Foto: Predrag Furdin

Foto: - / -

Danas oko 17 sati na Čučerskoj cesti u Zagrebu otvorila se rupa dubine od 160 do 180 cm, a širine 250X350 cm. Jedno je vozilo propalo u otvor, a vozač je ozlijeđen i prevezen u bolnicu.
Danas oko 17 sati na Čučerskoj cesti u Zagrebu, kod broja 155, otvorila se rupa dubine od 160 do 180 cm, a širine 250X350 cm. Jedno je vozilo propalo u otvor, a vozač je ozlijeđen i prevezen u bolnicu, priopćio je zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Taj dio ceste zatvoren je za sav promet, vozi se obilazno. Autobusna linija 209 Dubrava - Gornje Čučerje vozi skraćeno do Čučerske ceste 102. Na mjestu nesreće u tijeku je očevid ekipe prometne policije te postupanje svih ostalih nadležnih službi.

Kako neslužbeno doznajemo, prva su ispitivanja kamerom utvrdila da su vodovodne i kanalizacijske instalacije neoštećene pa se pretpostavlja da su podzemne vode isprale zemlju i materijal oko kanalizacijskog kolektora koji se tamo nalazi, što je dovelo do otvaranja rupe.

Video: Predrag Furdin

U tijeku je čišćenje rupe strojevima kako bi se, kako nam je rečeno, došlo do "zdravog" materijala. Zatim će se rupa nasuti materijalom kako bi se autobusni, ali i sav ostali promet, mogao nastaviti. Prema najavama sutra ujutro će se nastaviti sanacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!