11:23 / 11.03.2020.

Autor: Ivica Grudiček/IMS/D.M./HRT

Automobile s "lažnim" računima prodavali na oglasniku

Foto: Ivica Grudiček/HRT

Foto: Ivica Grudiček/HRT

Foto: - / HRT

Međimurska policija objavljuje detalje vezane za pretrese i zapljene u tvrtkama za prodaju automobila na varaždinskom i međimurskom području.
Međimurska policija na izvanrednoj konferenciji za novinare objavljuje detalje vezane za jučerašnje pretrese i zapljene u tvrtkama za prodaju automobila na varaždinskom i međimurskom području. 

Istragom je obuhvaćeno 7 pravnih te 13 fizičkih osoba koje se sumnjiči za zločinačko udruživanje u kojem su počinili više stotina kaznenih djela utaje poreza ili carine, krivotvorenje isprava, krivotvorenje poslovne ili službene isprave te pomaganje u tim kaznenim djelima. Državni je proračun oštećen za više od pet i pol milijuna kuna.

Kako neslužbeno doznajemo - osumnjičeni su kupovali automobile srednje i više klase u Njemačkoj preko fiktivne tvrtke, lažirali su dokumente, umanjivali vrijednost vozila i takva uvozili u Hrvatsku gdje su ih prodavali preko oglasnika. Deseci automobila su zaplijenjeni a osumnjičeni su u pritvoru. Zaključimo da su predstavnici carine, porezne i policijske uprave nekoliko mjeseci radili na ovom slučaju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!