12:45 / 25.09.2018.

Autor: J.B./B.S.LJ./HRT

Automobili su ubojiti, ove žrtve nas opominju

-

-

Foto: - / -

Prometnice odnose sve više života u Hrvatskoj. Još nemamo razvijenu svijest o automobilu kao ubojitom sredstvu.
Prometnice odnose sve više života u Hrvatskoj. Još nemamo razvijenu svijest o automobilu kao ubojitom sredstvu. Nemamo ni djelotvoran sustav kontrole koji bi stao na kraj bahatim i nesavjesnim vozačima, a njihove žrtve nas opominju.

Verona Đurđević
teško govori o sekundi koja je zauvijek promijenila život njezine obitelji. Imala je dvojicu sinova. Stariji sin Igor 2015. u blizini Krapinskih toplica sletio je s ceste. Njegov mlađi brat Goran koji je sjedio na mjestu suvozača teško je stradao i ostao nepokretan.

"Nesreća se dogodila u jednom trenutku kada smo bili na vikendici. Moji sinovi su najavili dolazak i u jednom trenutku me nazvao mobitelom netko - da su imali prometnu nesreću. Dakako, ja sam tada bila skamenjena, nisam mogla shvatiti, razumjeti što se dogodilo. Stariji se zvao Igor i on je skrivio nesreću, a mlađi se zvao Goran - on je ostao u invalidskim kolicima. Moj sin zasigurno jest krivac te nesreće, ali ja nikad nisam gledala na njega kao na krivnju toga što se dogodilo, jer sam vidjela koliko je on nesretan i pati zbog svega toga što se dogodilo." - prepričala je za Labirint.

"Kad se dogodila nesreća, moj suprug i ja smo se dogovorili da ćemo ga njegovati. Mlađi sin Goran je stradao 14. kolovoza 2015. Suprug se u međuvremenu razbolio i četiri mjeseca nakon toga preminuo.

Nakon niza tragedija, Verona je ostala sama. Njezina priča jedna je od desetaka tisuća o ljudima kojima je nesreća na cesti ukrala lijep život. Više u prilogu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!