07:27 / 13.02.2020.

Autor: I.Z./HRT

Avionska bomba u Rijeci sigurno uklonjena i uništena

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Bomba će se prevesti na brdsko područje Kamenjaka sjeveroistočno od Rijeke, gdje će se uništiti.
Avionska bomba iz Drugog svjetskog rata, pronađena na gradilištu na Kantridi u Rijeci, jutros je sigurno uklonjena i prevezena na brdsko područje Kamenjaka, gdje je i uništena, potvrdila je policija.

Avionska bomba velike razorne moći pronađena je prije nekoliko dana tijekom radova na gradilištu stambeno-poslovnog kompleksa u Izviđačkoj ulici, na mjestu negdašnje tvornice odjeće "Rio".Zbog sigurnosti, policija je evakuirala sve građane iz stambenih zgrada oko gradilišta, iz Izviđačke, Creske, Labinske ulice i Ulice Ante Pilepića. Drugima u širem krugu oko nalazišta bombe je savjetovano da ne izlaze ujutro iz stanova te se udalje od staklenih površina.Avionska bomba je u osiguranom konvoju prevezena na brdsko područje Kamenjaka sjeveroistočno od Rijeke. Građani su upozoreni i da se ne zadržavaju na trasi kojom se kretao opasni teret. Osim policijskih službenika, u uklanjanje bombe bile su uključene i sve mjerodavne službe Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Civilne zaštite, vatrogasaca, Hitne pomoći i Crvenoga križa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!