14:05 / 17.04.2018.

Autor: M.M./Hina

Azimov: Sberbank i VTB došli u RH pomoći stabilizirati situaciju

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ruski veleposlanik Anvar Azimov izjavio je da su ruske banke došle u Hrvatsku pomoći stabilizirati situaciju u Agrokoru i da to utječe na stabilnost zemlje i Vlade.
Ruski veleposlanik Anvar Azimov izjavio je da su ruske banke došle u Hrvatsku pomoći stabilizirati situaciju u Agrokoru i da to utječe na stabilnost zemlje i Vlade. Zapitao se stoga zašto zapadni prijatelji i strateški partneri Hrvatske nisu pomogli Agrokoru.

U neformalnom druženju na Cvjetnom trgu u Zagrebu u povodu skorašnjeg nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na upit novinara što ruske banke planiraju učiniti u Agrokoru, Azimov je izjavio da su Sberbank i VTB došli u Hrvatsku pomoći stabilizirati situaciju u Agrokoru.
Ni zbog kojeg drugog razloga. Mi ćemo samo promicati stabilnost Agrokora da riješimo problem. Za nas je stabilnost Agrokora krajnje važna, jer također utječe na stabilnost vaše zemlje, stabilnost vaše Vlade, kazao je ruski veleposlanik u Zagrebu.

Pitam se zašto vam vaši zapadni prijatelji i strateški partneri nisu došli pomoći s Agrokorom. Rusija je pouzdan prijatelj i Rusija je još jednom dokazala da je pouzdan prijatelj Hrvatske, istaknuo je Azimov.

Ruski veleposlanik izrazio je apsolutno uvjerenje da napetosti između Zapada i Rusije zbog Sirije ne bi trebale utjecati na bilateralnu suradnju Rusije i Hrvatske.  

Apsolutno sam siguran, bez obzira na to što se dogodilo u našim odnosima sa SAD-om i Europskom unijom, da to ne bi trebalo utjecati na bilateralnu suradnje Rusije i vaše zemlje, rekao je Azimov te dodao da se nada da će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetiti Rusiju u vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva.

Razmišljam o organizaciji sastanka mog predsjednika i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, možda u nekom od gradova gdje će hrvatska reprezentacija igrati, rekao je.

Azimov je izrazio nadu da će razum prevladati i da će se na kraju Rusija i SAD zajednički boriti protiv stvarnih izazova rata, međunarodnog terorizma, ilegalne migracije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!