13:56 / 27.09.2018.

Autor: I.M./Hina

Azimov: Situacija u Agrokoru normalna

-

-

Foto: - / -

Veleposlanik Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov ocijenio je kako je situacija u Agrokoru normalna te poručio kako ruske tvrtke s interesom prate stanje u Ini.
Veleposlanik Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov ocijenio je kako je situacija u Agrokoru normalna te poručio kako ruske tvrtke s interesom prate stanje u Ini, ali da o strateškom partneru u toj kompaniji moraju odlučiti Mađarska i Hrvatska.

"Situacija u Agrokoru meni se čini sada normalnom, postoje trendovi koji ukazuju na poboljšanje situacije," rekao je Azimov novinarima u Splitu gdje sudjeluje u radu 2. Međunarodnog energetsko-bankarskog foruma "Europska unija - Euroazija: Geopolitičke energetske perspektive".

Prema njegovim riječima, očekuje se, krajem godine, odluka hrvatskog suda o pravomoćnosti nagodbe.

Inače, vjerovnici Agrokora su početkom srpnja prihvatili nagodbu, a 6. srpnja je Trgovački sud u Zagrebu objavio rješenje o potvrdi nagodbe. Na to je stiglo 90-ak žalbi, o kojima odlučuje Visoki trgovački sud. Rješenje o pravomoćnosti nagodbe očekuje se krajem godine.

"U slučaju pozitivne odluke, Sberbank i VTB banka bit će u mogućnosti početi rad u vezi restrukturiranja kompanije i poboljšanja rada u Agrokoru. Mi smo optimistični i Sberbank priprema snažan tim za rad u Agrokoru", istaknuo je Azimov. Siguran je da Sberbank ima sve mogućnosti od Agrokora napraviti "učinkovitiju i konkurentniju tvrtku".

Odgovarajući na novinarska pitanja podsjetio je i na značaj ruskog izvoza plina u Hrvatsku. Dodao je kako je njegov cilj dovesti trgovinsku razmjenu između Hrvatske i Rusije "do razine dvije milijarde dolara" godišnje.

Azimov je najavio da će se krajem listopada održati sjednica međuvladine hrvatsko-ruske komisije za gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju. "Mi imamo velika očekivanja od te sjednice", rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!