AZTN pokrenuo postupak protiv Koke

07.07.2022.

15:28

Autor: V.K/Hina/HRT

Farma pilića

Farma pilića

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je upravni postupak protiv kupca pilića - brojlera, varaždinske Koke, radi utvrđivanja je li iskorištavanjem značajne pregovaračke snage pri otkupu nametao nepoštene trgovačke prakse svojim dobavljačima, objavila je u četvrtak Agencija.

Agencija je postupak pokrenula po službenoj dužnosti, budući da je utvrdila postojanje indicija za pokretanje postupka utvrđivanja povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP).

Iz Agencije ističu kako samo pokretanje upravnog postupka protiv nekog poduzetnika ne znači nužno utvrđenje povrede ZNTP-a, već je pokretanjem postupka AZTN obvezan utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

AZTN će u ovom postupku ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa Koke s njezinim dobavljačima pilića-brojlera te će tek nakon potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja donijeti meritornu odluku.

Iz Agencije napominju kako zbog zaštite poslovnih tajni ne mogu komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku te kako će po okončanju postupka meritornu odluku objaviti na svojim mrežnim stranicama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!