13:01 / 21.11.2019.

Autor: V.K./Hina

B.a.B.e. pokreću kampanju "Nekima noćne more počinju kada se probude..."

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Ususret obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama, udruga B.a.B.e. pokreće informativnu kampanju o problemu rodno uvjetovanog nasilja pod naslovom "Nekima noćne more počinju kada se probude...".
Ususret obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama 25. studenoga, udruga B.a.B.e. pokreće informativnu kampanju o problemu rodno uvjetovanog nasilja pod naslovom "Nekima noćne more počinju kada se probude...".

-
Cilj je senzibilizirati građanke i građane o problemu rodno uvjetovanog nasilja, potaknuti ih da prijave nasilje bilo da su žrtva ili njoj bliska osoba, svjedokinja ili svjedok, da zatraže pomoć, ali i promovirati telefonske linije na kojima žrtve mogu potražiti pomoć, neovisno jesu li nasilje prethodno prijavile policiji, priopćili su u utorak iz Udruge.

Kampanja pod naslovom "Nekima noćne more počinju kada se probude", uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama, postavljena je na uličnim plakatima, a na televizijskim kanalima uskoro počinje emitiranje videospotova na kojima se žrtve te njima bliske osobe upućuje na telefonske linije na kojima mogu potražiti pomoć - 0800 200 114 i 116 006.

Kampanja je postavljena kao dio projekta HELPLINE, koji B.a.B.e. provode u partnerstvu s Policijskom akademijom, Pravosudnom akademijom, Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima, Uredom za ravnopravnost spolova Vlade RH, slovačkim Institutom za rad i obiteljska istraživanja te uz podršku pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Iz udruge ističu da kampanjom žele utjecati i na promjenu stavova opće populacije.

- Vjerujemo kako će promidžba ovih telefonskih linija dovesti do većeg broja prijava rodno uvjetovanog nasilja najviše zbog osnaživanja žena putem linija od strane stručnih osoba, ali i volontera i volonterki specijaliziranih za komunikaciju sa ženama žrtvama nasilja, kazala je o kampanji koordinatorica projekta Petra Kontić, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!