18:16 / 30.05.2019.

Autor: Hrvoje Matejčić/I.H./HRT

Baby boom u Lici

Foto: pixabay; ilustracija

Foto: pixabay; ilustracija

Foto: - / -

Hodnicima putuju tek rođene bebe - jedne na previjanje, a druge s previjanja k majkama. Svi su porođaji protekli bez većih teškoća, a u vodstvu su cure.
Nakon dugog niza godina, ovih dana ponovno gužva na odjelu za porodništvo u gospićkoj bolnici. U tri dana rodilo se jedanaest beba. Njihove mame poručuju: dok je njih u Lici, bit će i Ličana.

Nevjerojatna živost na odjelu. Hodnicima putuju tek rođene bebe - jedne na previjanje, a druge s previjanja k majkama. Nema dječjeg plača na hodnicima i u sobama jer su sve bebe upravo pojele pa su mirne. Svi su porođaji protekli bez većih teškoća, a u vodstvu su cure.

- Sedam curica i četiri dečka, nek se ponovi češće ovako, rekla je odjelna liječnica ginekologije OB Gospić Mirjana Vrkljan Radošević.

Kažu nam u bolnici, unatoč depoplaciji u Lici, broj porođaja na godišnjoj razini uvijek je isti.

- Mi imamo jednu konstantu, a to je 250 do 260 poroda godišnje. To je već godinama tako, dakle nemamo nikakav pad što bi rekla da je pozitivno, kazala je ravnateljica OB Gospić Sandra Čubelić.

Pozitivno je i stajalište mladih majki koje Liku vide kao dobru sredinu za obitelj i djecu.

- Ima nas koji smo ostali i koji se još trudimo da mi to malo popravimo stanje, a znate kako kaže ona pjesma "dok je Like bit će i Ličana", govori Dragana Sokolić.

Za dva dana sve će bebe ići kući i polako upoznavati svoju Liku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!