Baby boom u zagrebačkoj bolnici Merkur

21.02.2020.

21:45

Autor: Margareta Jozinović/Dnevnik/IMS/P.D./HRT

default error photo
U prosjeku se u ovom rodilištu dnevno rodi sedmero djece, no sinoć ih je bilo dvostruko više. Na svijet je stiglo 8 djevojčica i 7 dječaka.
U zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Merkur u jednoj noći rodio se rekordan broj beba. Čak njih 15. Iako umorni, liječnici i primalje ponosni su kao i mame.

- Prvi porod, prva beba, prva sreća u obitelji - Maša nam je došla jučer, rekla je nova mama Helena Grozdanić.

Dok su mame vezano za snimanje dvojile, malena Maša osmijehom je dala pristanak.

- Ah emocije su, ajme meni, ringišpil totalni u glavi, ali malo je duže trajalo, ali se isplatilo. Ne žalim za ničim tako da ja sam sretna i zadovoljna, s osmijehom na licu rekla je njezina Helena Grozanić.

U prosjeku se u ovom rodilištu dnevno rodi sedmero djece, no sinoć ih je bilo dvostruko više. Na svijet je stiglo 8 djevojčica i 7 dječaka.

- Imamo dovoljno kapaciteta, žene su smještene u svojim sobama sa svojom dječicom, a osjećamo se odlično, evo, drago nam je da taj broj poroda stalno raste, rekla je subspecijalistica fetalne medicine i opstetricije Kliničke bolnice Merkur dr. med. Žana Žegarac.

Sretne i ponosne danas su i vrijedne primalje kojima je protekla noć bila pravi izazov jer trebalo je sve stići.

- Nekako imam osjećaj da naše primalje imaju zapravo super moć tako da se u svakoj situaciji dobro snađu. Inače imamo manji broj poroda, ali eto naše primalje su sve spretne dovoljno i educirane tako da su one spremne na razno razne izazove i ovo je bio jedan takav, ali one su ga uspješno savladale, smatra glavna primalja Zavoda za perinatologiju Kliničke bolnice Merkur Silvija Virt.

I dok se primalje i dežurni liječnici zasluženo odmaraju, u novoj smjeni - nove slatke brige: stigla je na svijet nova beba!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!