21:44 / 21.05.2018.

Autor: S.M./HRT

Bačić: Agrokorom će se baviti i Horvat i Tolušić

-

-

Foto: - / -

Branko Bačić (HDZ) kazao je da je Predsjedništvo stranke u potpunosti dalo potporu premijeru u vezi s novim ministrom Darkom Horvatom te Tomislavom Tolušićem na mjestu potpredsjednika Vlade.
Zbog događaja u Agrokoru slijedi još jedan buran politički tjedan. Već su se susreli premijer i predsjednica Republike, zasjedalo je Predsjedništvo HDZ-a,  sutra slijedi novi koalicijski sastanak, čeka se i sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, ali i glasovanje o novom ministru gospodarstva.

Branko Bačić (HDZ) kazao je za Temu dana da je Predsjedništvo stranke u potpunosti dalo potporu premijeru u vezi s novim ministrom Darkom Horvatom te Tomislavom Tolušićem na mjestu potpredsjednika Vlade.

Na pitanje tko će se više baviti pitanjima o Agrokoru - Horvat ili Tolušić, Bačić je kazao da je u Horvatovom resoru praćenje rada izvanredne uprave, odnosno praćenje provedbe Zakona o postupku izvanredne uprave. No jasno je da će zaduženje u rješavanju, odnosno u dovršetku procesa izvanredne uprave, imati i potpredsjednik Tolušić, kazao je Bačić.

Govoreći o tome smatra li da je odvajanje funkcija iz resora Martine Dalić dobar ili loš potez, ekonomski analitičar Mladen Vedriš kazao je da i Horvat i Tolušić imaju iskustva u izvršnom sektoru. To su ljudi koji mogu relativno odmah početi djelovati, dakako u području za koje su sada zaduženi, kazao je.

Smatra da bi se novi potpredsjednik Vlade najprije trebao fokusirati na stope rasta. Stopa rasta ne događa se sama po sebi. Ona je posljedica smislenih politika koje ostvaruje Vlada. Unutar ministarstva gospodarstva postoji jedna kompetentna ekipa koja radi na organizaciji tih reformi. Stoga je bitno da netko sve to zajednički poveže. Mora postojati piramidalna organizacija koja će pogurati stvari zajednički u jednom pravcu. To je osnovni zadatak potpredsjednika Vlade,
istaknuo je.

Komentirajući izjavu Andrije Hebranga da se kriza u Agrokoru trebala rješavati uz pomoć Ivice Todorića te da još uvijek nije kasno za to bez obzira na kazneni progon, Bačić je rekao da je Todorić imao dovoljno vremena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!