20:03 / 19.09.2018.

Autor: HRT

Bačić: HDZ ne pabirči po oporbenim strankama

-

-

Foto: - / -

Gosti Teme dana bili su zastupnica Glasa Anka Mrak-Taritaš i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.
Hoće li ovaj saziv Sabora zaista doći do kraja svojega predviđenog mandata ili su mogući prijevremeni izbori? Što bi moglo uzdrmati tanku parlamentarnu većinu? Pitanja su to koja već neko vrijeme lebde u hrvatskom političkom prostoru. Saborski su se zastupnici vratili s ljetnih praznika te su odradili poprilično žestoki "aktualac". Gosti Teme dana bili su zastupnica Glasa Anka Mrak-Taritaš i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

"Vladajuća većina je stabilna. HDZ ne pabirči po oporbenim strankama tražeći glas više ili manje. Gospodin Ronko je 78. ruka, ali važniji od broja ruku je unutarnji odnos u vladajućoj koaliciji, a taj odnos je pun povjerenja i suradnje. Svi su zakonski prijedlozi su raspravljeni i svi eventualni problemi su riješeni prije sabornice", kazao je Branko Bačić. Dodao je kako izvanredni izbori nisu opcija. Oporba se mjesecima bavi sobom, a zaustaviti projekte u Hrvatskoj bilo bi neozbiljno, smatra.

"GLAS je spreman za izbore, bez obzira bili oni prijevremeni ili redovni", poručila je Anka Mrak Taritaš. "Trgovina koja se spominje uz Plenkovića i HDZ nije ništa čudno. Mislim da je vlast veliki ljepak i da tako vladajući drže partnere uz sebe", dodala je. Naglasila je da će GLAS biti konstruktivna oporba.

Bačić kaže kako nije znao da će Milanka Opačić izaći iz SDP-a, a o suradnji s njom nije razgovarao. Ona će, kako je i sama najavila, glasovati po vlasitom nahođenju, rekao je. Anki Mrak Taritaš odgovorio je da je ulazak HNS-a u vladajuću koaliciju - dobar potez. "Vladajući će uskoro biti na pravom testu, a to je proračun", dodala je Mrak Taritaš. Složila se s odlukom da u Saboru ne bude tematske sjednice o Miloradu Pupovcu. Bačić smatra kako je takva odluka predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića - jedina ispravna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!