Bačić: Koalicija je stabilna

14.06.2021.

19:11

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

Branko Bačlć

Branko Bačlć

Foto: HTV / HRT

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a predsjednik Kluba zastupnika Branko Bačić još je jednom ustvrdio da je vladajuća koalicija stabilna.

Bačić očekuje da će u petak Sabor potrebnom natpolovičnom većinom od 76 glasova potvrditi rebalans državnog proračuna.

- Postojali su određeni disonantni tonovi u smislu pozicioniranja stranke Reformista. Kao što znate, u ovom trenutku traju pregovori oko formiranja vladajuće većine u Varaždinskoj županiji. Koliko sam ja upoznat, i samo predsjedništvo HDZ-a, gospodin Stričak kao predsjednik županijske organizacije i sutra ima sastanak i dogovore s predstavnicima stranke Reformista, rekao je Bačić.

Bačić: Stričaka i Celjaka mijenjat će N. Dreven Budinski i M. Piletić

Bačić izvijestio je kako će novoizabranog varaždinskog župana Anđelka Stričaka i sisačko-moslavačkog Ivana Celjaka u Hrvatskom saboru zamijeniti Nadica Dreven Budinski, odnosno gradonačelnik Novske Marin Piletić.

- Imenovanjem Dreven Budinski, predsjednice Zajednice žena Katarina Zrinski Varaždinske županije i poduzetnice želi se poslati poruka jačeg uključivanja žena u HDZ-ov saborski klub zastupnika, a Piletić je uspješni gradonačelnik Novske izabran u drugom mandatu i bit će osvježenje saborskog kluba, izjavio je Bačić novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Oni će, kako je rekao, u Saboru položiti prisegu u petak kada će biti glasovanje.

Također je najavio održavanje unutarstranačkih izbora, koji bi trebali započeti 15. rujna i završiti 5.prosinca nakon čega bi uslijedile pripreme za održavanje Općeg sabora stranke s oko 2000 izaslanika, a održao bi se najvjerojatnije u siječnju iduće godine.

Bačić je izvijestio i kako je na sjednici također bilo govora i o epidemiološkoj situaciji i aktivnostima stožera u borbi protiv pandemije koronavirusa te o sanaciji na potresom pogođenim područjima. Najavio je i obilježavanje 32. obljetnice osnutka HDZ-a u srijedu, umjesto u četvrtak zbog premijerovog puta u Istanbul, kada će se održati sjednica Središnjeg odbora u 17 sati, a proslava u 18,30 na Jarunu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!