21:28 / 28.02.2018.

Autor: M.M./HRT

Bačić: Martina Dalić ima potporu vladajuće većine

-

-

Foto: - / -

U "Temi dana" gostovali su HDZ-ovac Branko Bačić i SDP-ovac Ivo Jelušić.
Trgovački sud u Zagrebu na Vladin prijedlog opozvao je Antu Ramljaka s dužnosti izvanrednog povjerenika za Agrokor te na to mjesto imenovao Fabrisa Peruška, a Irenu Weber njegovom zamjenicom. I dok je novom povjereniku prioritet postizanje nagodbe, oporbi je i dalje trn u oku potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić. Zajedno pokreću inicijativu za njezin opoziv. U "Temi dana" gostovali su HDZ-ovac Branko Bačić i SDP-ovac Ivo Jelušić.

Ivo Jelušić izjavio je da golema većina hrvatskih građana smatra da ministrica Dalić - koja je rekla da se ništa nemoralno ne događa u Agrokoru, za razliku od premijera Andreja Plenkovića koji je ipak rekao da ondje postoji nešto što je etično upitno - taj posao ne može više raditi.

Ministrica Dalić ima potporu vladajuće većine, naglasio je Bačić. Istaknuo je da premijer Plenković zbog moralnih dvojbi vezanih uz naknade koje je AlixPartners odobrio Texo Managementu nikada nije okrivio Dalić. Izvanredni povjerenik Ante Ramljak izabrao je AlixPartners, koji su izabrali Texo Management. Ako je s time bio upoznat Ante Ramljak, a siguran sam da jest, ne znači da je o tome bila informirana i ministrica Dalić.

Anka Mrak-Taritaš ne vezuje čvrsto potporu inicijativi za opoziv Martine Dalić s davanjem suglasnosti za ratifikaciju Istanbulske konvencije, ali predsjednik IDS-a Boris Miletić rekao je da ima vrlo čvrsto stajalište i on postavlja uvjet.

Jelušić je istaknuo da je na današnjem sastanku bio predstavnik IDS-a Tulio Demetlika i nije iznio takvo stajalište. Naglasio je da su kao opozicija čvrsti da Martina Dalić treba otići. Što se tiče Istanbulske konvencije, mi ćemo postići da to dođe na dnevni red. Kako će tko glasovati o njoj, to je drugo pitanje. Problem je što HDZ izbjegava da to dođe na dnevni red jer ni on ni njegovi koalicijski partneri nemaju isto mišljenje o tome. Pa čak ni oni unutar HDZ-a ne misle jednako, naglasio je. 

Mi ćemo ići u ratifikaciju Istanbulske konvencije. Doći će uskoro do prijedloga ratifikacije u Saboru, a do tada ćemo u stranci raspravljati i donijeti konačni sud, zaključio je Bačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!