Bačić: Napuštanje SDP-a nema veze s HDZ-om

13.11.2018.

19:16

Autor: D.M./HRT

default error photo
Kakva se taktika sprema uoči posljednje ovogodišnje sjednice Sabora i aktualca u Dnevniku HTV-a je govorio predsjednik Kluba zastupnika HZ-a Branko Bačić.

Uoči sjednice Sabora, premijer se sastao s koalicijskim partnerima, a večeras se okupio i Klub zastupnika HDZ-a. Sa svakom rukom više koja podupire Vladu u Saboru - HDZ i partneri sve su spokojniji. Kakva se taktika sprema uoči posljednje ovogodišnje sjednice Sabora i aktualca u Dnevniku HTV-a je govorio predsjednik Kluba zastupnika HZ-a Branko Bačić.

"Vladajuća većina je stabina već godinu i pol dana i tako će biti ubuduće. To što je u međuvremenu određeni broj zastupnika SDP-a prešao Klubu Milana Bandića i danas HNS-u ne mijenja ništa. Sve obveze koje smo zacrtali - rješavamo", rekao je Bačić koji je pozdravio činjenicu da neki oporbeni zastupnici "prepoznaju kvalitetan rad Vlade Andreja Plenkovića". Odbacio je navode da se radi o političkoj trgovini: "To s HDZ-om nema veze - ti su zastupnici nezadovoljni s radom svoje dojučerašnje stranke". "Ako ima političke trgovine, a ja nemam takva saznanja - to treba procesuirati", dodao je.

Odgovarajući na pitanje o prijeporima oko Marakeškog sporazuma Bačić je kazao kako su Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a jučer jednoglasno prihvatile izvještaj Andreja Plenkovića o dosezima tog sporazuma, a danas se i Klub zastupnika bez primjedbi suglasio s tim da će u četvrtak o njemu raspravljati Vlada i poslati ga u Sabor. Najavio je kako će se taj sporazum najvjerojatnije raspraviti na razini saborskih odbora, jer nije pravno obvezujući.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!