10:41 / 05.09.2019.

Autor: HRT

Bačić o Škari: Svi su pred zakonom jednaki

-

-

Foto: - / -

Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, kazao je da će u vezi s uhićenjem bivšeg HDZ-ovog zastupnika Damira Škare HDZ kao i u dosadašnjim slučajevima postupiti identično.
Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, kazao je da će u vezi s uhićenjem bivšeg HDZ-ovog zastupnika Damira Škare HDZ kao i u dosadašnjim slučajevima postupiti identično.

- Činjenica da je Škaro u pritvoru pokazuje da smo svi pred zakonom jednaki i da institucije rade svoj posao, da su institucije u RH neovisne. Pričekat ćemo ishod istražne radnje pa ćemo vidjeti kakav će epilog imati ovaj slučaj. U skladu s tim ćemo i postupiti, rekao je. 

Komentirajući zahtjeve učitelja koji će u podne doći pred zgradu Vlade, Bačić je izjavio da se u pravilu prilikom pripreme državnog proračuna, kada se formira proračun kojim se definiraju troškovi zaposlenika u državnim službama, otvara  gotovo uvijek u jesen, priča o plaćama zaposlenika u državnim tijelima i javnim službama.

Kazao je i da želi podsjetiti da je prvog siječnja povećana osnovica za plaće državnim službenicima i zaposlenicima u javnoj upravi za 3%, a do 1. listopada očekuje se još dodatno povećanje od 2%. Uvjeren je da će se u razgovorima sa sindikatima naći rješenje.

Na pitanje kako će vlada reagirati, ako se 15. rujna doista dogodi štrajk u zdravstvu, kazao je da ponavlja kako će ove godine u dva navrata doći do povećanja plaća pa i zaposlenicima u zdravstvu.

Na pitanje, hoće li istraga protiv bivšeg ministra Kuščevića i skidanje njegovog saborskog imuniteta te podizanje optužnice otežati HDZ-u i premijeru u smislu vjerodostojnosti, rekao je da neće.

- U slučaju otvaranje istrage protiv Kuščevića, pokazuje se da institucije rade svoj posao i da su neovisne. Nema govora o onome što nam iz oporbe često predbacuju, kako HDZ ima šaku nad pravosudnim institucijama. Pričekao bih i u ovom slučaju što će pokazati istraga. Nema narušavanja vjerodostojnosti stranke i premiera, naglasio je. 

- Jasno je da nije dobro za HDZ kada se bilo koji njezin dužnosnik nađe u ovakoj situaciji, da ga se tereti za određene nezakonitosti, ali pričekajmo što će do kraja postupka kazati državni glavni odvjetnik, kaže Bačić.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!