Bačić: Ne znam zašto se predsjednik okomio na mene

02.10.2022.

20:45

Autor: Dnevnik/HRT/IMS

Ante Bačić

Ante Bačić

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Nakon što je zbog težine povreda navedenih u Izvješću Vijeća za nacionalnu sigurnost pokrenuo postupak za razrješenje general-bojnika Ivice Kindera s dužnosti ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije, predsjednik Milanović danas je potvrdio da je Kinder sam zatražio razrješenje te je taj zahtjev poslao predsjedniku i premijeru. 

Istodobno, ponovno se obrušio na ministra obrane Marija Banožića, koji je, tvrdi Milanović, prekršio zakon jer je omogućio upis u Ratnu školu "Ban Josip Jelačić" saborskom zastupniku HDZ-a Anti Bačiću.

- Saborski zastupnik je par excallence dužnosnik. Zakon kaže samo službenici, i to pod uvjetom 10 godina staža ako već nisu vojnici. Tuf, evo ti Baće, rado Baćo ide u vojnike. Ja postavljam pitanje zašto krivolovac Bane nijhe sebe imenovao kao polaznik karate škole? I dolazi na prvi sat i rekao zapovjedniku ratne škole, čujte ja imam ispričnicu, ja sam u biti ministar i nemam vremena dolaziti u ratnu školu i gubit vrijeme s ovim budalama koji su se školovali cijeli život, rekao je Milanović.

Evo što je na to odgovorio prozvani saborski zastupnik Ante Bačić.

- Mi nismo u Oružanim snagama RH i time ne podliježemo pod taj zakon, nego pod zakon o obrani i samoj odluci ministra. Zašto se predsjednik sada okomio na moj upis, zašto smatra to spornim, je li samo zbog moje stranačke pripadnosti, ja to ne znam, rekao je saborski zastupnik HDZ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!