19:05 / 13.05.2020.

Autor: HRT

Bačić osudio napade na Puljića

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Branko Bačić osudio je i odluku da se u Sarajevu služi misa za bleiburške žrtve i žrtve Križnog puta.
Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić osudio je napade na kardinala Vinka Puljića i odluku da se u Sarajevu služi misa za bleiburške žrtve i žrtve Križnog puta. Rekao je da su napadi na crkvu i kardinala - neprihvatljivi.

- Radnička fronta podržala sarajevske antifašiste

- Svakako da su neprihvatljivi napadi na kardinala i na odluku da se održi misa u Sarajevu - rekao je Bačić novinarima ističući kako ne vidi ništa spornog da se služi misa za žrtve, nevine i one kojima je presuđeno bez suda ili prijekim sudom.

Hrvatski sabor pokrovitelj je obilježavanja stradanja u Bleiburgu, zbog epidemije koronavirusa ove godine neće biti središnje komemoracije u Bleiburgu, nego će se žrtve komemorirati na tri mjesta, u Bleiburgu, Zagrebu i Sarajevu.

- Nakon nedavnog sastanka s predstavnicima Počasnog bleiburškog voda, predsjednik Sabora jasno je naveo protokol obilježavanja - podsjetio je Bačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!