11:23 / 21.03.2018.

Autor: HRT

Bačić: Pokušat ćemo doći do jedinstvenog stava o Istanbulskoj konvenciji

-

-

Foto: - / -

Bačić je najavio da će sutra na sjednici Kluba raspravljati i pokušati ostvariti jedinstven stav o Istanbulskoj konvenciji.
Nakon što je jučer o Istanbulskoj konvenciji raspravljalo Predsjedništvo HDZ-a, danas je premijer Andrej Plenković o tome u Banskim dvorima razgovarao s predstavnicima stranaka koje podupiru parlamentarnu većinu.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je danas u Saboru da je i sinoćnjom raspravom stranka pokazala kako se može nositi s činjenicom da jedan dio vodstva ima jasno izražen stav koji može iznijeti na sjednici Predsjedništva i nakon toga krenuti u daljnju proceduru. Te rasprave su dobrodošle, sve stranke bi mogle moći provesti tu proceduru. To je još jedan korak naprijed u demokratskoj profilaciji HDZ-a, istaknuo je Bačić. 

Najavio je da će sutra na sjednici Kluba raspravljati i pokušati ostvariti jedinstven stav o Istanbulskoj konvenciji. Pričekat ćemo još tjedan, dva. Nije želio konkretno odgovoriti na pitanje što će biti ako Brkić i Stier ne poduru odluku Predsjedništva o ovoj temi.

Bačić se ne boji eskalacije sukoba s Crkvom, jer su "HDZ i Crkva uvijek bili u dobrim odnosima". Podsjetio je da je HDZ svim svojim dokumentima i sa svim svojim predsjednicima, od Ive Sanadera preko Jadranke Kosor do Tomislava Karamarka, uvijek podupirao ratifikaciju. Kod nas se to ne mijenja, od prvog smo dana rekli da ćemo podržati Istanbulsku konvenciju, ustvrdio je. U našem programu smo rekli da smo vjerodostojni i tu vjerodostojnost dokazujemo i sada, zaključio je Bačić

 Sastanci u Vladi

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!