21:33 / 07.03.2018.

Autor: HRT

Bačić svjedočio na suđenju Kalmeti

-

-

Foto: - / -

Bačić naglašava da nije imao nikakvih sumnji ili saznanja o bilo kakvim nezakonitositma u Ministarstvu prometa
Na suđenju bivšem ministru Božidaru Kalmeti i 12-torici, koji su u aferi "Remorker" optuženi da su iz cestarskih tvrtki izvukli više od 15 milijuna kuna i 850.000 eura, svjedočio je Branko Bačić. Današnji šef HDZ-ova kluba saborskih zastupnika u sporno je vrijeme bio državni tajnik za more, odnosno jedan od četiri državna tajnika u Kalmetinu ministarstvu prometa. 

Svjedok kaže kako je Kalmeta znao reći da je izgradnja luke Gaženica i pripadajuće cestovne infrastrukture njegov životni projekt. O svemu se, kaže, razgovaralo na tjednim kolegijima koje je vodio ministar.   

Bačić se ne sjeća tko je predložio da suoptuženi Sandro Vukelić postane ravnatelj luke u izgradnji. Pamti samo da je rečeno kako ima iskustva na nekim projektima, ali ne i kojim.

Zna da je ministar od Fimi medije za 600 tisuća kuna naručio kratki propagandni film "Prometna renesansa Hrvatske". Nikada nije prikazan iako je, kaže, trebao biti.

Bačić naglašava da nije imao nikakvih sumnji ili saznanja o bilo kakvim nezakonitositma u Ministarstvu prometa. A s Kalmetom i drugima, kaže, i danas je u prijateljskim odnosima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!