16:37 / 01.04.2022.

Autor: HRT/Hina

Bačić: U Splitu je opasan presedan; Orešković: Tamo se događa ono što bi trebalo i na razini države

Ante Bačić, Dalija Orešković

Ante Bačić, Dalija Orešković

Foto: Patrik Macek/Miranda Cikotic / PIXSELL

Saborski zastupnik Ante Bačić (HDZ) se u saborskom govoru na slobodnu temu referirao na, kako ih je nazvao, "navodne ostavke" splitskog gradonačelnika i njegova zamjenika te građanima poručio da se radi o opasnom presedanu, jer se politički interes jedne osobe stavlja iznad pravne države. Dalija Orešković (Centar) uzvratila je da se u Splitu događa ono što bi se trebalo dogoditi na razini države. 

Grad Split stoji blokiran, počinje sezona, a mi idemo na izbore zbog jedne osobe, zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića, kazao je Bačić. Pritom se upitao što je to magično u tom mladiću, je li i gradonačelnik Ivica Puljak, ucijenjen.

- Možda se i njemu prijeti da će mu se napiti krvi ako ga se takne, rekao je.

Referirao se time na istovrsnu prijetnju koju je Ivošević izrekao jednoj novinarki nezadovoljan objavljenim tekstom, a zbog čega je općinsko odvjetništvo u Splitu protiv njega podignulo optužnicu.

- Imamo Grad i gradsku upravu koja se bavi sama sobom. Pod krinkom uvođenja reda samo se režu nekakvi stupići na parkinzima, izmještaju štekati i terase pod pratnjom specijalaca, kazao je zastupnik i ocijenio kako takvi eksperimenti idu kraju.

- Hvala Bogu, ovakvi eksperimenti dolaze kraju, u Splitu, Puli, sutra u Zagrebu, Šibensko-kninskoj županiji, rekao je Bačić.

U Splitu se događa ono što bi se trebalo dogoditi na razini države, uzvratila mu je Dalija Orešković. 

- Govori se o rekonstrukciji Vlade, no Vlada je zrela za izvanredne izbore, a nakon njih bi trebala uslijediti rekonstrukcija cijele države, ustvrdila je zastupnica. Napomenula je kako Bačiću neće replicirati, jer nije sigurna je li mu zapamtila ime i prezime.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!