19:37 / 14.02.2019.

Autor: HRT

Bačić: Vladajuća većina u petak će odbiti interpelaciju

-

-

Foto: - / -

Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, ponovio je za HRT da je u ime Kluba najavio odbijanje SDP-ove interpelacije.
Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, ponovio je za HRT da je u ime Kluba najavio odbijanje SDP-ove interpelacije. Istaknuo je da takav stav dijele sve stranke vladajuće većine te da će u petak na glasovanju, u ime vladajuće većine, odbiti interpelaciju.

- Bernardić: Smijeniti Krstičevića; Plenković poručio da stoji iza ministra 
- VIDEO: Oštar rječnik u Saboru 

-
Sutra ćemo ići i s jednim zaključkom s kojim ćemo ne samo odbiti interpelaciju, već ćemo dati punu potporu Vladi RH u nastavku aktivnosti oko nabavke višenamjenskih borbenih zrakoplova kako bi Hrvatska doista imala odgovorajuće ratno zrakoplovstvo, rekao je.

Istaknuo je da interpelaciju traže zastupnici SDP-a, a da je "njihova Vlada ostavila jednu vrlo tešku traumu, npr. u vezi s brodogradilištem Uljanikom i 3. Majem".

- Ova je Vlada lani iz proračuna trebala platiti oko 3 milijarde kuna procesiranih jamstava izdanih Uljaniku u vrijeme vlade Zorana Milanovića. Tim smo novcima npr. mogli jednokratno platiti cjelokupnu eskadrilu borbenih aviona. Unatoč tom iznosu, koji nije bio planiran u državnom proračunu, a koji nam je ostavila Vlada SDP-a, i dalje je suficit. To govori o kvaliteti rada ove vlade, rekao je Bačić.

Naglasio je da je ova interpelacija treća po redu ovoj Vladi i da je već šest puta odbijeno pitanje povjerenja ministru, odnosno Vladi RH. 

Govoreći o referendumskim inicijativama kazao je da je danas Klub HDZ-a osudio sinoćnju izjavu Milorada Pupovca.

- To je govor kojim se diskreditira druge kolege zastupnike. To je govor koji je neprimjeren i nepristojan u Hrvatskom saboru i u bilo kojoj drugoj instituciji, a držim da bi bio neprimjeren i ulici. Moramo se kloniti takvih govora i više se uvažavati. Može se sve reći. Nisam zagovornik neke mlake rasprave, ali treba ipak zadržati minimum dostojanstva, istaknuo je Bačić.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!