12:01 / 16.07.2020.

Autor: I.D./HINA

Bačić: Za ponedjeljak planiran sastanak s predstavnicima saborskih stranaka

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U srijedu, 22. srpnja trebala bi se održati konstituirajuća sjednica novog saborskog saziva, no prije nje treba dogovoriti neka pitanja, poput imenovanja radnih tijela nužnih za njezin nesmetan rad.
Predsjednik HDZ-ova saborskog Kluba Branko Bačić rekao je u četvrtak kako u ponedjeljak planira pozvati predstavnike svih stranka zastupljenih u Hrvatskom saboru kako bi se dogovorili o aktivnostima planiranim za taj tjedan.

U srijedu, 22. srpnja trebala bi se, naime, održati konstituirajuća sjednica novog saborskog saziva, no prije nje treba dogovoriti neka pitanja, poput imenovanja radnih tijela nužnih za njezin nesmetan rad.

- Razgovarat ćemo i o tome koji će od ukupno 29 saborskih radnih tijela pripasti saborskoj većini, a koji oporbi, rekao je Bačić Hini. Podsjeća da oporbene stranke između sebe dogovaraju 'podjelu' predsjedničkih i potpredsjedničkih mjesta u odborima koje dobiju.

Poznato je da odbore za unutarnju politiku i obranu vode oporbeni predsjednici. Bačić je potvrdio i da će HDZ, koji s partnerima ima većinu u Hrvatskom saboru, poštovati dogovor oporbe o potpredsjednicima Sabora.

- Ne ulazimo u to tko će iz oporbe biti potpredsjednik, to je stvar oporbe, odgovorio je Bačić upitan hoće li jedno od potpredsjedničkih mjesta pripasti Miroslavu Škori čiji je Domovinski pokret na izborima 5. srpnja osvojio 16 mandata, najviše nakon Restart koalicije i tako došao u priliku imati potpredsjednika iz svojih redova.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!