17:36 / 24.03.2020.

Autor: Vijesti u 5/IMS/HRT

Bad Blue Boysi "obnovili" zalihe krvi

-

-

Foto: - / -

Zavod za transfuzijsku medicinu pozvao je građane na dobrovoljno darivanje krvi. Pozivu se organizirano odazvali navijači.
Jedna od posljedica epidemije izazvane koronavirusom manje su zalihe krvi pa Zavod za transfuzijsku medicinu poziva građane na dobrovoljno darivanje.

Pri darivanju krvi poštuju se sve mjere Nacionalnog stožera, ponajprije udaljenost među ljudima i provjera darivatelja. Zalihe su danas organiziranim dolaskom znatno povećali navijači Dinama, Bad Blue Boysi.- Ne smijemo zaboraviti da je puno manji broj ljudi, da ne rade škole i fakulteti. Nekako nastojimo stvoriti zalihe koje mogu pomoći ljudima kojima krv treba zbog njihovih osnovnih bolesti, kazala je ravnateljica Zavoda za transfuzijsku medicinu Irena Jukić.- Navijači su uvijek na prvoj crti bojišta, počevši od 91., od rata, od poplava prije 7,8 godina u Posavini, požara prije dvije godine u Splitu i tako dalje. Uvijek smo bili, sada smo i uvijek ćemo biti, poručio je predsjednik Udruge darivatelja krvi Tomislav Glušić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!