16:57 / 23.01.2019.

Autor: Anamarija Knezović Kaurić/M.Š./HRT

Bageri grade žičaru, Bandić dobio dozvolu

Foto: Radio Sljeme

Foto: Radio Sljeme

Foto: - / -

Gradnja sljemenske žičare trebala bi trajati 15 mjeseci i stajati oko pola milijarde kuna.
U Gračanskom Dolju počeli su pripremni radovi na novoj žičari koja bi trebala spojiti Dolje sa Sljemenom.

Sve je, čini se, spremno i za službeni početak radova na sljemenskoj žičari ovoga petka. 

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je, naime, da će vlastoručno započeti radove za upravljačem bagera, a sada je dobio i dozvolu. Fotografije njegove dozvole ustupili su nam kolege s Radija Sljeme.

Za vozača bagera položio je u ZIRS-u, u Pučkom otvorenom učilištu. Dozvolu je dobio ove srijede, a praksu će imati u petak kada službeno počne gradnja donje stanice sljemenske žičare.

Gradnja sljemenske žičare trebala bi trajati 15 mjeseci i stajati oko pola milijarde kuna.

Prema informacijama do kojih su došli novinari, to je oko 150 milijuna kuna više od žičare koja vodi do najvišeg švicarskog vrha, Matterhorna.

- Ja nisam šef nabave, nisam stručnjak za žičare, svi uvidi i papiri su javni, dostupni, poštovana je procedura o javnoj nabavi. Tržišnu cijenu ne određuje gradonačelnik, nego tržište i nisam bio u švicarskim Alpama. Ne znam u kojim uvjetima su oni radili. Znači, tržište je odredilo cijenu. To su špekulacije i odbijam sve s indignacijom - odgovara gradonačelnik Milan Bandić.

- Mene ne čudi ta cijena jer je gradonačelnik imao brzi tečaj za bagerista... znate li kolika je satnica gradonačelnika? Pa nije onda ni čudna ta cijena žičare koja je predviđena i koja će, očito, biti - rekla je predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!