Bageri ruše staru zgradu Zagrebačke banke u Paromlinskoj

19.06.2023.

Zadnja izmjena 17:46

Autor: Fabijan Kale/Regionalni dnevnik/HRT

Rušenje stare zgrade Zagrebačke banke u Paromlinskoj

Rušenje stare zgrade Zagrebačke banke u Paromlinskoj

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Počelo je rušenje derutne zgrade u Paromlinskoj ulici, u samom središtu Zagreba, koja je godinama propadala nakon što je iz njenih prostora iselila Zagrebačka banka.

Riječ je o privatnom objektu, a rušenje je nekoliko puta zatražio Grad. Vlasnik je odugovlačio. Na kraju je ipak pristao srušiti zgradu o svom trošku.

Galerija
Rušenje stare zgrade Zagrebačke banke u Paromlinskoj , Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Rušenje stare zgrade Zagrebačke banke u Paromlinskoj , Foto: Patrik Macek/PIXSELLRušenje stare zgrade Zagrebačke banke u Paromlinskoj , Foto: Patrik Macek/PIXSELLRušenje stare zgrade Zagrebačke banke u Paromlinskoj , Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pripreme za rušenje tog oronulog zdanja koji se nalazi u blizini Gradske uprave i Koncertne dvorane "Vatroslava Lisinskog" počele su 2. lipnja. 

Vlasnik zgrade Josip Baričević tada je rekao da ne zna koliko će potrajati rušenje te betonska zgrada kod ulaza u Importanne centar. Najavio je da će nakon rušenja na tom mjestu izgraditi novu zgradu.

Rekao je i da je staru zgradu Zagrebačke banke u Paromlinskoj ulici kupio 2018. godine, ali da zbog pandemije koronavirusa nije mogao ništa raditi.

Glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj rekla je početkom lipnja da je Grad Zagreb pokrenuo javnu nabavu za izvođača radova za rušenje te derutne zgrade te da investitor dok traje postupak ima još neko vrijeme da sam ukloni građevinu ili će je o njegovu trošku ukloniti Grad.

Da je vrijeme da se uredi "ruglo u centru grada" i da nikne nešto ljepše smatraju i građani.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!