23:54 / 26.05.2019.

Autor: HRT

Bahtijarević: Zadovoljan rezultatom, nezadovoljan Hrvatskom

-

-

Foto: - / -

O pobjedi demokracije govorili bismo kada bi izašlo 70% birača. Sada će stranke s par postotaka biračkog tijela imati svoje predstavnike u Europskom parlamentu i zastupati i onih 70% koji šute, rekao je Bahtijarević.
Zoran Bahtijarević, koji je drugi na listi Amsterdamske koalicije po broju osvojenih preferencijskih glasova, rekao je kako je na ovakav rezultat za nekoga tko se nije profesionalno bavio politikom jako zadovoljan.

- Svi se trebaju zabrinuti, ovo je jasna poruka svima. Mala je izlaznost i to nije pobjeda demokracije. O pobjedi demokracije govorili bismo kada bi izašlo 70% birača. Sada će stranke s par postotaka biračkog tijela imati svoje predstavnike u Europskom parlamentu i zastupati i onih 70% koji šute, rekao je Bahtijarević.

Na pitanje je li mogao više motivirati birače rekao je kako je teško motivirati ljude koji su nesretni i nezadovoljni.

- U dva mjeseca u koja sam obišao Hrvatsku i nakon svega moram reći, osim što sam vrlo zadovoljan i ponosan na svoj rezultat, zapravo sam izuzetno nesretan Hrvatskom kakvu sam upoznao. Otjerati 600.000 ljudi sa svojeg doma je zločin. Žao mi je što to hrvatski birači to ne kažnjavaju. I ja se osjećam odgovornim jer sam 30 godina šutio i gledao što se događa. Svi koji šute podržavaju ovo što se događa, rekao je.

Na pitanje o svojoj političkoj budućnosti rekao je da prvo mora prespavati pa će vidjeti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!