21:57 / 15.08.2018.

Autor: HRT

Bajaga u Varaždinu unatoč nezadovoljstvu Puma

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Poručili su kako im nije namjera nametati zabrane, ali Bajagin koncert smatraju uvredljivim.
Branitelji udruge Puma nisu zadovoljni najavom nastupa Momčila Bajagiča-Bajage na Špancir festu u Varaždinu. Negodovanje su izrazili na internetskim stranicama udruge. Poručili su kako im nije namjera nametati zabrane, ali da Bajagin koncert smatraju uvredljivim.

U svojoj objavi naime pišu kako smatraju da je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebice za hrvatske branitelje, organizirati nastup srpskog pjevača, koji je, kako navode, "tijekom Domovinskog rata zajedno s ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriju međunarodno priznate Republike Hrvatske" te kako je "svojim pjesmama veličao četništvo i ljude koji su ubijali po našoj zemlji".

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok kaže nam da sutrašnji nastup Bajage na Špancirfestu neće biti zabranjen. "On je imao već dva koncerta u Varaždinu, nikada nije bilo nikakvih primjedbi. Zašto bih ja sada čovjeku branio? To bi bilo licemjerno", kaže nam Čehok.

Na pitanje na što misli kada medijima kaže da "Varaždin nije Karlovac", odgovara da ne zna što se tamo točno dogodilo da je koncert otkazan. "Ne pratim, ne zanima me. Ako je tako bilo u Karlovcu, ne znači da će i u Varaždinu. I Pume koje ja cijenim nisu za zabranu, nego su samo izrekle svoje mišljenje, a svatko u demokratskom društvu ima pravo izreći svoje mišljenje", kaže nam.

Za komentar na gore spomenute optužbe izrečene na njegov račun tražili smo i samog pjevača, no do zaključenja teksta nismo dobili odgovor. Objavit ćemo ga po primitku. Jutarnji list objavio je reakciju njegova menadžmenta čija je poruka da se Momčilo Bajagič-Bajaga ograđuje od takvih neistinitih navoda. Glazbena skupina Bajaga i Instruktori nastupila je u subotu, 11. kolovoza u pulskoj Areni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!