Baka organizirala otmicu unuke kako bi je "naučila pameti"

05.02.2020.

19:20

Autor: Anita Markovina Radnić/IMS/P.F./HRT

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Doznajte kako je 71-godišnja baka iz okolice Sinja organizala otmicu svoje unuke i njezinih prijateljica.
Pomalo bizarna otmica dogodila se u Splitu. Sedamdesetjednogodišnjakinja iz Obrovca Sinjskog organizirala je otmicu svoje devetnaestogodišnje unuke, ali ne kako bi joj naudila nego "da je nauči pameti".

Baka je, naime, već dulje sumnjala da joj je unuka upala u loše društvo, a otmica, u kojoj je sudjelovalo čak sedam osoba, dogodila se na djevojčinoj zabavi u povodu useljenja u podstanarski stan u Splitu. 

Zabava u Splitu naglo je prekinuta u sitne sate. Maskirani otmičari upali su u stan, pet djevojaka su vezali, strpali u kombi i odvezli na Klis. Jedna je bila je u dosluhu s otmičarima.

Oteti, među kojima i djevojka koja je skrenula s pravoga puta, dovedeni su u kamenolom u Dicmu, da još malo razmisle o životu i lošim ljudima koji im mogu nauditi.

Prije nego što su stigli lažni spasioci i oslobodili ih, čuvar kamenoloma pozvao je policiju, a obiteljska stvar postala je javna. Pokazalo se da je otmicu "režirala" očajna baka kako bi unuku, koja je otišla od kuće, izvukla iz lošega društva.

O tom neobičnom događaju u sinjskom kraju malo tko želi govoriti, a i oni rijetki koji su stali pred kameru opravdavaju bakine postupke.

Baka Jaka živi u Obrovcu Sinjskom. Ni ona ne želi pred kameru, ali je ipak pristala na kratak razgovor. Ljuta je zbog napisa o obitelji, razmišlja o tužbama. Tko je mogao znati da će njezina "odgojna metoda" postati jedna od glavnih vijesti u zemlji.

Stvarne opasnosti, zaključili su u policiji, nije bilo, nitko nije ozlijeđen, no ipak, otmičari su optuženi za protupravno oduzimanje slobode. A baka bi, kaže, za dobrobit svoje unuke - opet učinila isto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!